Artig loppemarked på Brekkekjær
 

 

    Lørdag 27. mai ble det avviklet   
loppemarked
på Brekkekjær Pensjonat.
 
 
Dameforeningen på Justøya er en aktiv gruppe som alltid har sluttet godt opp om Justøy kapell. I år har de klekket ut ny ide for å bidra til kapellets økonomi, som justøyfolk med kapellstyret som hovedaktør har det fulle ansvaret for.
 
Damene tenkte at de fleste hjem har lagret mangt som de slett ikke har bruk for, så hvorfor ikke samle dette sammen, arrangere loppemarked, og la utbyttet gå til kapellet?

Som sagt så gjort. Det ble laget plakater og flygeblad til kunngjøring og behov for lopper. Og folk ringte og ga sine bidrag. Det hele ble samlet sammen og ordnet for den store dagen.

Lørdagen opprant med litt kjølig vær, men heldigvis opphold etter mange ustadige dager med sol og regn om hverandre.

     
      Loppene var ordnet i forskjellige kategorier, noe innendørs, men det meste ute. Bøker, klær, elektriske artikler, lamper, pyntegjenstander og kjøkkenred-skaper, leker, sportsutstyr, mindre møbler, samt et bord for mer verdifulle ting. Hver stasjon ble betjent av folk iført kledelig t-skjorte dekorert for anledningen.
Folk strømmet til. Man hygget seg og gjorde noen gode kjøp i ny og ne. Vareutvalget spente vidt; kister, pelskåper, video, eksotiske instrumenter, vaskevannsfat, stettglass, gummibåt…  Prisene var absolutt overkommelige. Faktisk var det flere av kundene som prutet oppover i stedet for nedover. Innimellom kunne man slå seg ned med kaffekopp, vaffel og kakestykke som pensjonatets kafé vartet opp med. Og så var det en ny runde for å se om noe var oversett.      
             
 
     

Utpå ettermiddagen dabbet det hele av samtidig som dusjregnet begynte å sige på. Da var det på tide å rydde sammen. Mye var solgt ut i løpet av dagen, forhåpentligvis til glede for de mange. Kanskje kan dette loppemarkedet være starten på en god tradisjon…..

Vel blåst dameforening!  De ca 11 500 kronene som kom inn vil være et kjærkomment bidrag til kapellets økonomi.

 

Kapellstyret